Overflatebehandling

Vi har et stort antall farger og typer overflatebehandlinger som kan kombineres sammen med våre trapper. Vi kan også bruke farger etter individuelle ønsker hvis du har en NCS kode.
Overflatebehandling av trappa må velges ut i fra hva man ønsker seg av type treslag og hva som vil passe inn i omgivelsene. Til trapper som leveres malt, bruker vi for det meste kvistfrie materialer for å sikre seg mest mulig mot kvistgjennomslag.
LAKKERING
Det brukes 2 strøk med 2 komponent syreherdende klarlakk. Det gir en overflate som er veldig lett å rengjøre. Og er den mest vanlige overflatebehandlingen på hardtre.
OLJET
Det er en overflatebehandling som gir treverket en finere glød og får en mer silkematt overflate i forhold til lakkering. Den er ikke like glatt som en lakkert overflate og vil sådan bli litt mere sklisikker. Men en slik overflatebehandling krever mer vedlikehold, og man bør olje over omtrent en gang i året, alt etter hvor mye trappa brukes. Men til gjengjeld, så er det lettere å olje enn å lakkere, og det er lettere å pusse over småskader og flikke med olje der det trengs. Vi bruker en naturolje på våre produkter, så den er veldig behagelig å etterbehandle trappa med.
OLJE MED FARGE
Vi har også en rekke varianter av oljer med farge i, hvis man ønsker oljet overflate og samtidig en farge på treverket.
HVIT GRUNNING
Trapper som leveres hvit grunnet er behandlet med totalt tre strøk. Det siste strøket er et toppstrøk. Da er trappa i utgangspunktet ferdig malt. Imidlertid kan det under håndtering, transport og montering oppstå mindre skjønnhetsfeil, og det kan være nødvendig med flikkmaling. Over tid vil også lyspåvirkning og uttørking av treverket kunne gi små fargeforskjeller og evt. små sprekker. Derfor kaller vi overflatebehandlingen for hvit grunnet. Etterbehandling kan da være ønskelig, men er normalt ikke nødvendig.
ANDRE FARGER
Trappene kan leveres i alle andre farger enn hvit også. Vi trenger kun den ønskelige fargens NCS kode for å kunne levere akkurat den fargen du ønker. Disse fargene har samme framgangsmåte som ved hvit grunnet.
ALDRINGSMALT
Her tar vi i bruk en teknikk som får overflatene til å se gammel og slitt ut. Du kan selv velge hvor slitt du vil at overflaten skal se ut. Du kan for eksempel ha en mørk farge som ikke ser så veldig slitt ut og som vil kunne passe inn som en kontrast i et moderne hjem, eller bruke en tofarget variant med større slitasje som vil se eldre ut og kunne passe inn sammen med tømmervegger eller på ei hytte. Kombinasjonene er utrolig mange.
LASERING
Her er det også flere muligheter. Det kan brukes forskjellige farger her også. Hvit lasur er en mye brukt overflatebehandling der overflaten får en lettere hvit gjennomsiktig glans hvor du ser treverket gjennom.
BEISING
Beisfarger kan være fine å bruke for å oppnå en annen farge på treverket. Ved beising blir det først brukt en lakkbeis, for deretter å legge på to strøk med lakk. Det er først og fremst mest anbefalt på hardtre. Det kan brukes på furu også, men siden furu er et så mykt materiale i forhold til hardtre, så vil det mye raskere få skader som er vanskelig å reparere.
LUT
Treverk kan lutes på gammeldags vis slik at det blir lysere og mer hvitaktig, eller vi kan bruke en fargelut.
Personvern